L’Institut Ernest Lluch programa

Obre els ulls

Cine Àgora té com a objectiu fer reflexionar el públic mitjançant el debat. Els curtmetratges que presentem aporten llum sobre temes actuals: les desigualtats socials, els rols de gènere, l’amor…

21 i 24 de novembre de 2017

en horari lectiu

A l’Institut Ernest Lluch

Sessió per a l’alumnat de 3r d’ESO.

 

12 de desembre de 2017

19:00

al cinema Zumzeig (C/Béjar 53)

Sessió oberta al públic.

 

Estrecho Adventure

Valeriano López, 1996. 7′.

Coneixeu bé la qüestió de la immigració a Europa o trobeu que és un tema avorrit? I si fos representada en un “videojoc”? En aquest curtmetratge hi trobareu un recull dels clàssics dels 80, de Pac-Man fins a Street Fighter, i t’ajudarà a entendre i veure el punt de vista dels immigrants que volen creuar el Mediterrani.

Réponse de femmes

Agnès Varda, 1975. 8′.

Aquest curt, sorgit de la pregunta “què és una dona?” tracta d’explicar que hauria d’haver igualtat de gènere. El grup de dones està format per membres del sexe i gènere femení que defensen els seus drets (a avortar o no avortar, per exemple), les seves llibertats (decidir si es volen depilar o no, entre d’altres) i les seves decisions (portar la roba que volen) sense dependre dels homes.

Meat Love

Jan Svankmajer, 1989. 1′.

Dos trossos de carn i una historia d’amor.  Meat Love és un curtmetratge realitzat l’any 1989 pel director txec Jan Svankmajer, d’un minut de durada en què mostra dos trossos de carn que cobren vida i s’enamoren. Ja cal que t’agradi la carn perquè no és apte per a persones vegetarianes.

Besar-te com un home

Isaki Lacuesta, 2016. 10′. Amb la presència d’Igor Szpakowsky.

Aquest curtmetratge està dirigit per Isaki Lacuesta l’any 2016. Consisteix en una entrevista als actors que van participar al seu llargmetratge La propera pell perquè ens expliquin les seves experiències i les seves sensacions durant el rodatge d’una escena homosexual. Els actors ens fan reflexionar sobre la identitat sexual i la seva acceptació en l’actualitat, com hauria de ser.

 

L’arribada del tren a la ciutat

Auguste i Louis Luimère, 1985. 49′

La pel·lícula dels germans Lumière, dues persones fonamentals en la història del cinema, narra en una escena l’aparició a l’estació d’un tren. La primera projecció, el 28 de desembre del 1895 al Salon indien du Grand Café, va ser un impacte pels espectadors i actualment és una peça clau per explicar l’evolució del cinema.

Lipstick

Carla Simón, 2013. 9′.

La Sophia i l’Oliver, dos germans petits, juguen a casa de la seva àvia, però la diversió s’atura quan el nen s’adona que l’àvia és morta. El curtmetratge explica la mort des del punt de vista dels protagonistes i com ho tracten.

Am I ?

Florencia Aliberti, 2012. 3′.

Sóc guapa o sóc lletja? Aquesta és la pregunta que fan un grup de noies als usuaris de Youtube en els seus videos. En aquesta obra, que forma part de la sèrie auto[exposiciones], la directora agrupa els vídeos per mostrar la tendència d’exposar les nostres vides a la xarxa fins al punt de difuminar la línia entre la vida pública i la privada.

Réponse de femmes

Agnès Varda, 1975. 8′.

Aquest curt, sorgit de la pregunta “què és una dona?” tracta d’explicar que hauria d’haver igualtat de gènere. El grup de dones està format per membres del sexe i gènere femení que defensen els seus drets (a avortar o no avortar, per exemple), les seves llibertats (decidir si es volen depilar o no, entre d’altres) i les seves decisions (portar la roba que volen) sense dependre dels homes.

Meat Love

Jan Svankmajer, 1989. 1′.

Dos trossos de carn i una historia d’amor.  Meat Love és un curtmetratge realitzat l’any 1989 pel director txec Jan Svankmajer, d’un minut de durada en què mostra dos trossos de carn que cobren vida i s’enamoren. Ja cal que t’agradi la carn perquè no és apte per a persones vegetarianes.

2017-12-05T14:24:15+00:0015/11/2017|Categories: Blog|Tags: , |Comentaris tancats a L’Institut Ernest Lluch programa