Pensa en curt, pensa en gran!, la programació del grup del 2n trimestre a l’Icària

El dimarts 19 de febrer a les 15:30 a la biblioteca Xavier Benguerel es va realitzar la projecció destinada a l’alumnat de 6è de l’Escola Bogatell amb els curtmetratges “1977” de Peque Varela i “Tryouts” de Susana Casares.

“1977”, Peque Valera, 2007

Sinopsi: On els rols d’identitat són prejudicis acuradament determinats, creix una nena amb  visió que difereix de la del comú denominador pel que serà rebutjada i estigmatitzada.

“Tryouts”, Susana Casares, 2014

Sinopsi: Nayla, una noia americana que viu en una petita ciutat dels EEUU, està il·lusionada amb entrar en el grup d’animadores de l’institut on estudia. Però Nayla és musulmana i porta vel. Nayla anhela aconseguir el seu somni sense renunciar a si mateixa.

La mateixa setmana, el divendres 22 de febrer a les 10:20 va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut Icària la programació destinada al públic de 4t ESO. Es van projectar els curts: “Organitzar lo (im)possible” de Carme Gomila i Tonina Matamalas amb la presència de Vània Arana del col·lectiu Kellys Barcelona; “La isla de las flores” de Jorge Furtado.

“Organizar lo (im)posible”, Tonina Matamalas i Carme Gomilla, 2017

Sinopsi: En aquest curt, les directores ens volen mostrar el treball que fan les dones de la neteja en els diferents hotels de Barcelona. El vídeo ens ensenya a valorar més la importància d’aquest col·lectiu , que gairebé en la nostra societat es una tasca invisible.

“La isla de las flores”, Jorge Furtado, 1989

Sinopsi: Saps on arriba el menjar que rebutges?  Vivim en una societat en la que no som del tot conscients del consum excessiu que produïm, el qual genera residus innecessaris. Després de veure aquest curt sabràs el trajecte que fan els aliments que no volem.

2019-03-04T16:50:13+00:0028/02/2019|Categories: Blog|Comentaris tancats a Pensa en curt, pensa en gran!, la programació del grup del 2n trimestre a l’Icària