Institut Icària2020-02-20T13:44:50+00:00

Centres educatius – Institut Icària

Cine Àgora es desenvolupa a l’Institut Icària des de l’any 2016, amb la col·laboració de la Biblioteca Xavier Benguerel, equipament del barri La Vila Olímpica del Poblenou especialitzat en cinema, l’Escola Bogatell i el Casal de Gent Gran 4 Cantons.

El projecte consisteix en la creació, programació i dinamització, per part de l’alumnat de 4t d’ESO, d’un cineclub escolar enfocat a la difusió de creacions audiovisuals compromeses amb la transformació social des d’una perspectiva de Justícia Global.

Cine Àgora és un espai de trobada, dins i fora del centre educatiu, que vol promoure la consciència crítica i reflexionar al voltant dels missatges que difonen les diferents narratives cinematogràfiques sobre valors i actituds relacionades amb la defensa de la cultura de pau i drets humans.

Les sessions del cineclub es duen a terme a dos espais diferents per tal d’oferir el servei a diferents grups de població. D’una banda, es fan sessions al centre educatiu adreçades a l’alumnat d’ESO. D’altra banda, es fan sessions a la Biblioteca Xavier Benguerel dirigides a l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Bogatell.