Projeccions del 1r trimestre a l’Institut Icària

El 20 de novembre a les 15:30 h a la sala d’actes de l’Institut Icària es va realitzar la projecció per a l’alumnat de 6è de l’Escola Bogatell. Els nens i nenes van veure els curts Adri de Estibalitz Urresola sobre la primera vegada que una noia té la menstruació, Happiness de Steve Cutts que reflexiona sobre la societat de consum actual i Migrar no es delito de la Coordinadora d’ONG d’Euskadi que planteja els diferents processos migratoris i el dret de totes les persones a desplaçar-se. L’alumnat responsable per la programació va dinamitzar el debat que es va animar sobretot desprès de l’últim curtmetratge, moment en que moltes nenes i nens van compartir les seves experiències de migració i llocs de procedència.

Tres dies desprès, el 23 de novembre, va tenir lloc la projecció destinada a tot l’alumnat de 4t ESO de l’Institut Icària. Els curtmetratges projectats van ser Quand j’etais petit d’Elena Molina sobre els nens soldats a Burundi, Romeu o Julieta de l’alumnat de l’IES Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi que representa la experiència de trànsit d’un noi trans i En la azotea de Damià Serra que ens convida a reflexionar sobre les masculinitats i la homofòbia. La sessió va comptar amb la presencia del director Damià Serra que va compartir amb l’alumnat les seves motivacions personals per a realitzar aquest curt així com els reptes que es va trobar durant l’escriptura del guió i construcció de personatges.

Us compartim aquí algunes de les valoracions de l’alumnat que va participar al projecte Cine Àgora el 1r trimestre del curs 2018-2019:

“M’ha agradat poder ensenyar els valors que hem après dels curtmetratges a altres persones.”

“El que més m’ha agradat ha estat veure curts que no havia vist mai i aprendre coses noves dels documentals en els quals la gent explicava les seves històries.”

“He tingut una actitud oberta, flexible, valorant els altres i tenint capacitat per a decidir. M’he sentit molt motivat!”

2018-12-24T17:37:25+00:0018/12/2018|Categories: Blog|Comentaris tancats a Projeccions del 1r trimestre a l’Institut Icària